Økonomi

Spar energi med infrarød varme som oppvarming.

Som beskrevet på vår forside, er det stor sannsynlighet at du vil få lavere strømregninger ved å bruke våre varmepanel som varmekilde.  Hvor mye du kan spare, avhenger jo av flere faktorer.  F eks; Hvor skal det benyttes? Skal det være den eneste varmekilden eller som et suplement til eksisterende varmekilde? Hvor godt er boligen/leiligheten isolert? etc

Ved beregning av varmebehov brukes normalt 80-100W/kvm med tradisjonelle varmekilder. Med varmepanel beregner vi ca 40-60W/kvm. På lavenergihus kan vi senke dette enda mer, til ca 20W/kvm. Bare her er det mye strøm og penger å spare med bruk av varmepanel som varmekilde.

Og som beskrevet på vår forside, oppleves varmen fra varmepanel anderledes enn tradisjonelle varmesystem. Varmen oppleves som vi opplever varmen fra sola om sommeren. 20 grader på sommeren oppleves mye varmere enn 20 grader på vinteren. Dette fordi alle omgivelsene rundt oss er varmere. Ved 20 grader på sommeren går du gjerne i kortbokse og t-skjorte, mens vinterstid går du i langbukse og genser, og kanskje har du et teppe over deg også! Med varmepanel kan du få sommerfølelsen også på vinteren! På denne måten kan du dermed senke innetemperaturen på vinteren uten at det føles kaldere. Og for hver grad du senker temperaturen kan du spare 3-5% på energikostnadene. Senker du temperaturen med 3 grader, er det 9-15% i besparelse.

Med varmepanel kjenner du varmen nesten med en gang, noe som igjen gjør at du kan korte ned oppvarmingstiden betraktlig etter f.eks nattsenking. I et kontormiljø hvor du har behov for varme i ca 8 timer daglig kan driftstiden reduseres ytterligere. Eks: Man stiller inn varmepanelene til å starte 30 min før man kommer på jobb. I løpet av de 8 timene man er på jobb er varmepanelene temperaturstyrt og vil dermed ikke være på hele tiden. Når man da går hjem etter arbeidsdagen skrur varmepanelene seg av. Man trenger da ikke varme på kvelden og natten. Så i løpet av 24 timer er varmen kanskje på i 5-6 timer.
Dette eksempelet kan man også flytte til hjemmet. Varmepanelet på på morgenen 1 time, så av mens man er på jobb. Så på igjen når man kommer hjem og til man legger seg, og av igjen på natten.

Varmepanel kan også brukes som sone-oppvarming. Man kan f.eks ha et varmepanel i taket over der man oppholder seg. F.eks i en stor stue, hvor du stort sett sitter i godstolen eller sofaen. Man kan ha 20 grader i rommet, mens kanskje 22-23 der hvor dere sitter og oppholder dere. Man trenger altså ikke å ha det like varmt i hele huset, men det kan deles opp i soner.

All tilført energi blir til varme. Virkningsgraden er nesten 100%.
Man spare også mye penger fordi ved kjøp av varmepanel, er det en engangsinnvestering. Ingen senere kostnader til service og vedlikehold. Varmepaneler er vedlikeholdsfrie og har en levetid på ca 30år.

Noen av varmepanelene vi kan levere har også ferdig påmontert kabel med støpsel som gjør at man kan montere varmepanelene selv. Ingen kostnad til montasje og installasjon. Som igjen betyr masse penger spart!

Kontakt oss, så kan vi regne ut hvor mye du kan spare på å bytte til IR-varmepanel.